Træls to-målsnederlag til Roskilde

Træls to-målsnederlag til Roskilde

Lørdagens svære udekamp mod Roskilde blev til et nederlag på 25-23 (11-10) og symboliserer på bedste vis denne sæson. Træner Peter Conrad kommer her med sine tanker om kampen:

“Selvom vi er hårdt ramt på skadeskontoen (vi er pt. uden Clara Høgh-Poulsen, Annika Enevoldsen, Maja Østergaard, Trine Møller og Katrine Mønsted), så var pigerne klar til, at tage den svære udfordring op.

Holdene fulgtes tæt de første 10 minutter, men allerede efter 6 minutter blev vi ramt af en af vores store udfordring i denne sæson: nemlig udnyttelsen af straffekast, som virkelig har indflydelse på vores manglende pointhøst, da vi har kun har en effektivitet på ca. 38 procent på udnyttede straffekast. Den manglende effektivitet udnyttede Roskilde til at lave et lille hul og bragte sig foran med 6-3 efter 12 minutter.

En time-out fik sat en stopper for Roskilde, hvor forsvaret blev en tand skarpere og det samme blev angrebsspillet, som fik noget mere flow. Ikke engang en 2-minutter udvisning til vores streg, Sidsel Poulsen, kunne bremse comebacket i kampen. Efter 18 minutter var der igen kontakt ved stillingen 7-7, hvor teten klart var på vores side.

Desværre røg vi ind i en periode med to udvisninger i træk. Selv om pigerne kæmpede hårdt og også havde chancerne rykkede Roskilde igen til stillingen 11-8 efter 26 minutter. Igen viste pigerne dog, at de ville det anderledes, og da vi igen blev lige mange, var det igen AGF, der sad på kampen, så vi kunne gå til pause nede med 11-10.

Anden halvleg startede omvendt af første. Da det var os, der havde teten og efter 35 minutter bragte vi os foran i kampen for første gang til stillingen 13-14. Så ramte vi sæsonens anden store udfordring for holdet og en anden grund til vores manglende point: udnyttelsen af at være i overtal.

Roskilde får deres første udvisning, hvilket skulle være en hjælp til at udbygge vores føring – desværre var det ikke tilfældet, som i mange af vores tidligere kampe, og overtallet blev tabt 2-1. Derefter bølger kampen frem og tilbage de næste 5 minutter, indtil Roskilde igen bliver ramt af en 2-minutters udvisning ved stillingen 17-16 efter 43 minutter. Igen taber vi overtalssituationen 2-1 og er nu nede med to mål.

Anden time-out bliver taget. Vi får styr på tingene igen og på trods af endnu et brændt straffekast, får vi os bragt foran med 23-22 med fire minutter igen. Desværre bliver vi ramt af vores tredje og sidste store udfordring i denne sæson: at vi lige pludselig tager unødvendige chancer i forsvaret og forkerte vurderinger i angrebet i den afgørende fase af kampen.

Det gør, at vi giver Roskilde muligheden for at komme tilbage i kampen, selvom vi virkelig havde overhånden og alle muligheder. Der er Roskilde bare for rutinerede og dygtige til ikke at gribe sådan en chance, og wupti, så er vi igen nede med 24-23 med to minutter igen.

Sidste time out tages, g vi får to angreb, hvor vi har muligheden for at komme til den rette afslutningsmulig, men desværre vælger vi den forkerte vurdering på gode muligheder. Roskilde får et heldigt mål, og med 30 sekunder igen er vi nede med 25-23.

Nederlaget skal bestemt ikke afholde mig fra at rose pigerne i en svær periode, hvor de virkelig forsøger at gøre en forskel og kæmpe for point. Men kampen afspejler også på mest kyniske måde vores sæson. Vores manglende effektivitet på straffekast, vores udfordringer med at være i overtale, samt vores manglende kynisme og coolness, når kampene skal afgøres inden for de sidst fem minutter.”

Vi kæmper videre, og allerede torsdag den 1. april skal vi møde DHG på udebane kl.14.

Smid en kommentar

Sponsor